Търсете сред обяви за имоти

2017 г. ще е ключова за пазара на бизнес имоти в България

14.12.2016 г.
170 прочитания
Следващата година се очаква да е ключова за пазара на бизнес имоти в България, с големи сделки с офис сгради и търговски центрове, предвид и растящия интерес към Югоизточна Европа, наличието на свободни пари и атрактивните нива на доходност при умерен риск, които българският пазар предлага.

Това прогнозира консултантската компания Forton, стратегически партньор на Cushman&Wakefield за България и Македония.

Интересът към страната се поддържа и от добрите макроикономически показатели – икономиката за поредна година расте с темпове над средните за Европейския съюз (ЕС). Първите резултати се виждат и тази година с осъществяването на няколко големи сделки, сред които тези за Sofia Airport Center и Mall Plovdiv, и общ обем сделки за годината в диапазона 250 – 270 млн. евро. Повече от две трети от трансакциите са инвестиционни придобивания.

„На пазара на бизнес имоти интересът за придобивания е насочен основно към офис и търговските площи, тъй като тези сегменти вече са относително добре развити и предлагат продукт, който отговаря на търсенето и изискванията на международните инвеститори“, коментира Явор Костов, мениджър „Капиталови пазари“ в компанията.

Според Костов България е интересна за фондове и компании, които търсят активи с потенциал за покачване на стойността чрез активен мениджмънт и инвестиции.

Източник: Инвестор.БГ