Търсете сред обяви за имоти

Новини › Агро имоти

Отворен е прием на документи за саниране на сгради с европейски средства в малките общини
29.03.2018 г. 585 прочитания
Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) обяви, че започва прием на документи по процедурата за „Енергийна ефективност в периферните райони – 2“ по Приоритетна ос 2 по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 -2020. повече»
Депутатите приеха на първо четене промените в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ЗСПЗЗ)
20.10.2017 г. 657 прочитания
На днешното заседание на парламента бяха приети на първо четене промените в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ЗСПЗЗ). По време на гласуването депутатите застанаха зад премахване на възможността за пренаемане на замеделска земя без знанието на собствениците. 
  повече»
Чепеларското село Забърдо очаква да привлече туристи с нов проект за въжен лифт
19.10.2017 г. 456 прочитания
Идеята за този проект дошла от еквадореца Родриго Ореляна, чиято половинка е родопчанка от Забърдо. Бизнесменът има плантация за рози в Еквадор, но бизнеса си управлява от София. Той предложил да се направи уникалния въжен лифт за авантюристите, заради възможността да се спускат от скалите, които заобикалят отвсякъде селото и така да имат невероятно приключение. Покрай Забърдо се крият десетки пещери, а наблизо е природния феномен Чудните мостове, крепостта Заград, античният римски път, природният феномен Глухите камъни и др. Проектът е първото "канопи" да се прокара до Тьовната дупка.
  повече»
Всяка държава членка на ЕС може да налага органичения в продажбата на земеделска земя
16.10.2017 г. 312 прочитания
Държавите — членки на ЕС, имат право да налагат ограничения върху продажбите на земеделски
земи с цел запазване на земеделските общности и насърчаване на устойчивото земеделие. В
същото време те имат задължението да спазват правото на Съюза, и по-конкретно разпоредбите
относно свободното движение на капитали. повече»
Готвените промени в ЗСПЗЗ ще увеличат административната тежест за фермерите
12.10.2017 г. 235 прочитания
Предлаганите от управляващите промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ЗСПЗЗ), ще увеличат административната тежест за производителите. Това заяви пред БНР Светослав Русалов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ). повече»
МЗХГ открива процедура за продажба на земеделски земи в област Монтана
27.09.2017 г. 405 прочитания
Областна дирекция "Земеделие" - град Монтана  откривам процедура за провеждане на общ търг с тайно наддаване за придобиване на собственост на земи, частна държавна собственост, незаети със сгради и съоръжения или прилежащи площи към тях на организациите по § 12 от ПЗР и по § 29 от ПЗР на Закона за изменение и допълнение на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, които са негодни за земеделско ползване и не подлежат на възстановяване, при условията и реда, определен в чл. 56з и сл. от ППЗСПЗЗ. повече»
Инвестиционен проект за българо-китайска мандра стартира в село Момчиловци
13.09.2017 г. 264 прочитания
Инвеститорският проект е резултат от българо-китайско партньорство за изграждане на млекопреработвателното предприятие, което да отглежда собствено стадо от 40 крави и съвременно оборудване за преработка на суровината повече»
Прокуратурата получи 79 сигнала за измами с договори за наем на земеделска земя
22.08.2017 г. 388 прочитания
Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов обсъди въпроса с омбудсмана Мая Манолова. Както и нареди на областните дирекции „Земеделие“ всички договори, представяни в общинските служби по земеделие за регистрация да бъдат проверени за връзката на наемодателя със собствеността на имота или наличието на пълномощно от собственик. повече»
НАП пуска на търг атрактивни имоти в Пампорово и Слънчев Бряг
13.03.2017 г. 410 прочитания
В Пампорово публичните изпълнители са възбранили имот, чийто собственик не обслужва задълженията си към бюджета. Стартиралата публична продан е за поземлен имот, образуващ УПИ по плана на курорта, заедно с незавършено строителство - блок Б от хотелски комплекс. Тръжната процедура е насрочена за 23 март с първоначална цена от 6,365 млн.лв. повече»
Община Ботевград предлага утвърждаване на пазарните цени за отдаване под наем на земеделски земи
23.02.2017 г. 237 прочитания
Община Ботевград предлага на местния парламент да утвърди актуални пазарни цени за отдаване  под  наем през 2017 год. на земеделски земи от общинския поземлен фонд повече»