Търсете сред обяви за имоти

Английската централна банка взе на мушка сектора на имотите под наем

28.11.2016 г.
93 прочитания
След като през миналата седмица Английската централна банка (Bank of England) получи допълнителни правомощия да регулира ипотечното кредитиране за покупка на жилища, отдавани под наем, британската централна банка е започнала да отправя и официални запитвания към търговските банки за тези кредити, съобщава Financial Times.

Целта на институцията е да „охлади“ пазара на имоти, отдавани под наем, който продължава да върви устремно нагоре въпреки данъчните промени от началото на тази година.
Регулаторът все още не е поискал от банките да ограничат кредитирането за покупка на имоти, отдавани под наем, банките възприемат проверките като знак, че и това предстои, отбелязва изданието.

„Съобщението е ясно – смятаме, че сте дали достатъчно кредити за покупка на имоти, отдавани под наем“, коментира източник, пожелал анонимност.

От известно време Английската централна банка наблюдава отблизо сектора на имотите, отдавани под наем. Наскоро институцията получи правомощия да ограничава кредитирането за сектора.
Очаква се в сряда да бъде публикуван най-новият доклад на банката за сектора като част от резултатите от стрес тестовете на финансовите институции в страната.

Източник: Инвестор.БГ