Търсете сред обяви за имоти

Граждани протестираха срещу вдигането на данъка върху недвижимите имоти в Сливен

24.02.2017 г.
446 прочитания
Граждани протестираха срещу вдигането на данъка върху недвижимите имоти в Сливен. Организаторите на протеста са Гражданско обединение за Сливен. Те отправиха апел към гражданите на Сливен да се включат в протеста и да изразят публично своето недоволство.

Заедно с протеста се проведе и подписка с искане за свикване на извънредно заседание на Общинския съвет. Инициатори на подписката са коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО". Тя ще продължи до началото на предизборната кампания. Целта е да се преразгледа Наредбата за местните данъци и такси в Сливен.

„Протестът се организира, за да покаже още веднъж, че гражданите на Сливен не трябва да плащат за греховете на минали управления, защото не е тяхна вината за лошото финансово състояние на общината”, каза Доброслав Иванов, инициатор на подписката и регионален координатор на Национален фронт за спасение на България. По думите му с организираната подписка е необходимо да се съберат една пета от гласовете на избирателите в Сливен, с което ще се поиска извънредна сесия на Общинския съвет, където съветниците да преразгледат решението си.

„ Искаме намаление на данъка с 1 промил към онова 3.2, което приравни Община Сливен и недвижимите имоти към това на Община Бургас. Знаем, че икономическото състояние на Сливен е много далече от Бургас”, добави Иванов.

Той коментира, че няма закъснение с подписката и смята, че ако общинските съветници са честни към избирателите си,  следва  да намалят данъка, който вкараха в общината.

Източник: topnovini.bg