Търсете сред обяви за имоти

Наблюдава се голям инвеститорски интерес в района на село Баня, община Разлог

20.06.2017 г.
616 прочитания
Голям е инвеститорският интерес за строитлство в района около село Баня, общ. Разлог. Поради тази причина общината предвижда да смени предназначението на 2000 дка земеделска земя и те да влезнат в регулационния план на населеното място.

"Само трябва кадастралната карта да влезе в сила. По-голямата част от терените са частна собственост, но има и общински. Общината също инвестира много в село Баня, което е известно с минералните си извори - влагаме средства в улици, в подземна инфраструктура. Има ли комуникации, тогава има и повече инвеститори, защото е по-лесно само да строиш. 80% от пътищата в общината са нови, а това гарантира приятен и безопасен достъп до тях", твърди кметът на община Разлог - Красимир Герчев. 

За сериозното раздвижване в строителството на места за отдих говори фактът, че само за последните два месеца са одобрени десетки ПУП-ове. Това не важи само за града и село Баня, но и за останалите селища - Добърско, Годлево, Горно и Долно Драглище, Бачево. Най-сериозни са интересите към няколко зони - Предел, Шипоко, Реденка, Бетоловото, Бойков рид.

"Следим спазването на всички параметри по строителството, за да не допуснем отклонение в нормите. Тези зони са урбанизирани, изградихме генерален канализационен колектор под пистата в Кулиното, за да щадим природата. За инвеститорите е лесно, тъй като инфраструктурата е готова", казва кметът.

Условията към бизнеса са да не се вдигат много високи сгради и да осигурят много зеленина край постройките. Почти винаги максималната допустима височина е 10 метра, а плътността на застрояване - до 30%. 

Източник: БТА