Търсете сред обяви за имоти

Новини

Отворен е прием на документи за саниране на сгради с европейски средства в малките общини
29.03.2018 г. 705 прочитания
Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) обяви, че започва прием на документи по процедурата за „Енергийна ефективност в периферните райони – 2“ по Приоритетна ос 2 по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 -2020. повече»
Община Кюстендил пуска на търг земеделска земя за създаване на трайни насаждения
06.11.2017 г. 633 прочитания
Публичен търг с тайно наддаване за отдаване под наем на земеделски земи за една стопанска година - 2017/2018 година и за отдаване под аренда за срок от 10 години на земеделска земя за създаване на трайни насаждения от Общинския поземлен фонд е обявен със заповед на кмета на Община Кюстендил. повече»
Депутатите приеха на първо четене промените в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ЗСПЗЗ)
20.10.2017 г. 732 прочитания
На днешното заседание на парламента бяха приети на първо четене промените в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ЗСПЗЗ). По време на гласуването депутатите застанаха зад премахване на възможността за пренаемане на замеделска земя без знанието на собствениците. 
  повече»
Чепеларското село Забърдо очаква да привлече туристи с нов проект за въжен лифт
19.10.2017 г. 592 прочитания
Идеята за този проект дошла от еквадореца Родриго Ореляна, чиято половинка е родопчанка от Забърдо. Бизнесменът има плантация за рози в Еквадор, но бизнеса си управлява от София. Той предложил да се направи уникалния въжен лифт за авантюристите, заради възможността да се спускат от скалите, които заобикалят отвсякъде селото и така да имат невероятно приключение. Покрай Забърдо се крият десетки пещери, а наблизо е природния феномен Чудните мостове, крепостта Заград, античният римски път, природният феномен Глухите камъни и др. Проектът е първото "канопи" да се прокара до Тьовната дупка.
  повече»
Гражданско общество настоява за намаляване данъците върху имоти в сливенски окръг
18.10.2017 г. 374 прочитания
Будно гражданско общество се събра през кметството в град Сливен на протест срещу предложението за по-високи данъци на имотите и такса смет за населените места в общината. Над 250 души настояваха за по-ниски такси за селските имоти, по-ниска такса смет, да не се вдига цената на водата, както и редица други искания.
  повече»
Всяка държава членка на ЕС може да налага органичения в продажбата на земеделска земя
16.10.2017 г. 350 прочитания
Държавите — членки на ЕС, имат право да налагат ограничения върху продажбите на земеделски
земи с цел запазване на земеделските общности и насърчаване на устойчивото земеделие. В
същото време те имат задължението да спазват правото на Съюза, и по-конкретно разпоредбите
относно свободното движение на капитали. повече»
Готвените промени в ЗСПЗЗ ще увеличат административната тежест за фермерите
12.10.2017 г. 280 прочитания
Предлаганите от управляващите промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ЗСПЗЗ), ще увеличат административната тежест за производителите. Това заяви пред БНР Светослав Русалов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ). повече»
Депутатите предложиха нотариусите да проверяват съдържанието на договорите за наем на земеделска земя
29.09.2017 г. 470 прочитания
Депутатите предложиха за гласуване промени в Закона за собствеността и ползването на земеделски земи във връзка с нарастналия брой измами по отношение на бpоя на сключените договори за наем на земеделска земя от лица, които нямат съответните права. повече»
Подобрават инфраструктурата в малките населени места на общините Вълчедръм и Вършец
28.09.2017 г. 292 прочитания
Общините Вълчедръм и Вършец подобряват инфраструктурата в малките населени места по ПРСР 2014-2020. Кметовете Иван Барзин и Иван Лазаров подписаха на официална церемония в Министерския съвет договорите за финансиране на инициативите за подобряване и разширяване на инфраструктурата си в присъствието на премиера Бойко Борисов, министъра на земеделието Румен Порожанов и изпълнителният директор на Държавен фонд “Земеделие” Живко Живков. повече»