Търсете сред обяви за имоти

Община Казанлък стана собственик на бившето помощно стопанство на военните

11.11.2016 г.
141 прочитания
С решение на Министерски съвет от 9 ноември Община Казанлък получи правото на собственост на 50 декара и 21 сгради в местността „Ала баир“ в Казанлък, това съобщиха от местната администрация.

Според решението на Правителството имотът ще бъде използван за временно настаняване по предписание на ветеринарномедицинските институции на селскостопански животни.

За този имот Общински съвет – Казанлък даде съгласието си да бъде придобит от Държавата със свое решение от февруари месец 2016 година. Тогава пред съветниците бе докладвано, че на територията на град Казанлък има животновъди, които отглеждат едри преживни животни в райони, отредени за жилищни нужди или за изграждане на зони за отдих.

В своя доклад тогава кметът Галина Стоянова съобщи още: „ Животновъдите отглеждат животните в незаконно изградени постройки, които не отговарят на ветеринарномедицинските изисквания и хуманното отглеждане. От друга страна при задържане или конфискация на животни, поради нередовни документи, липса на идентификация или непроведена държавна профилактична програма, Областна дирекция по безопасност на храните - Стара Загора задължава Община Казанлък да осигурява помещения за временното им настаняване. Община Казанлък не разполага с подходящо за целта помещение или имот, който може да се ползва за такива нужди, но на територията на войскови район на „61-ва Стрямска механизирана бригада“ в град Казанлък е разположено бивше помощно стопанство-ВЖК, част от действаща военна инфраструктура, предоставена за управление на Министерство на отбраната.“