Търсете сред обяви за имоти

Продават на търг имотите на бившето предприятие Пионер в Бяла Слатина

30.01.2017 г.
840 прочитания
Синдик е обявил на търг продажбата на недвижими имоти, собственост на шивашко предприятие „Пионер” в Бяла Слатина. Сделките се ръководят от Росица Томова, която преди месеци продаде бившия торов гигант „Химко” във Враца.

Имотите са разделени в две тръжни процедури, като с всяка една от тях се продават офиси и цехове за производство. Едната е обявена за малко над 140 000 лв., а за другата ще се търси купувач, който да предложи над 211 000 лв.

Според нормативните уредби за участие в търговете е необходимо внасянето на задатък в размер на 10% от началната тръжна цена. Кандидат-купувачите могат да получат информация и да прегледат книжата в канцеларията на синдика, а огледът на включените за продажба активи се извършва в Бяла Слатина след предварителна заявка. За купувач се счита този, който е предложил най-висока цена. Има голяма вероятност имотите да не намерят стопанин и този път, което ще доведе до нов търг на още по-ниска цена.

Запознати припомнят, че преди години от завода в Бяла Слатина са излизали лъскави тоалети не само за България, но и за чужбина. Заводът “Пионер” е бил най-големият и за детско-юношеско облекло. 

Източник: КМЕТА.БГ