Търсете сред обяви за имоти

Продажбите на имоти в Дубай са се свили с 24% през третото тримесечие на 2016

22.11.2016 г.
76 прочитания
Цените и наемите на къщите и апартаментите в емирството отбелязват понижение от по 1%, показва още статистиката на компанията. Цените на апартаментите с две спални в определени райони отбелязват и двойно по-голям спад.

Експертите оценяват търсенето като стабилно, като наемателите в момента са в доста изгодна позиция да предоговорят условията по наемите. Натиск върху наемните равнища продължават да оказват съкращенията и понижената покупателна способност.

Въпреки относително слабото представяне на пазара брутната доходност от инвестициите в имоти в Дубай може да достигне и 10% в зависимост от жилището и района.

Агенцията Cluttons посочва, че към края на третото тримесечие цените на жилищата в Дубай са със 7,4% по-ниски в сравнение със същия период на миналата година, съобщава Bloomberg.
Цените на жилищата в емирството тръгнаха надолу през 2014 г. със силния спад на цените на петрола и в момента са с 27% под пиковите равнища, достигнати преди световната криза от 2008 г.
Очакванията са стабилизация на цените да започне след около година – през третото тримесечие на 2017 г., заради приближаващото домакинство на световното изложение Expo 2020, подчертава компанията.

За 2017 г. експертите очакват цените на имотите в Дубай да се понижат с още 5%

Източник : Инвестор.БГ