Търсете сред обяви за имоти

Строители залагат на средата около сградите, за да привличат купувачи

20.11.2016 г.
72 прочитания
Купувачите на жилища често се фокусират върху това, което се случва зад вратите на жилището. Но в бъдеще става все по-важно това, което се случва и извън апартаментите, пише Svenska Dagbladet.

Жилищният проект On Track край Стокхолм, който ще бъде въведен в експлоатация през 2018 г., си е поставил за цел да създаде чувство за общност на мястото в истинския смисъл на думата. Ние създаваме пространство и възможности за хората да се срещат и общуват, коментира Корине Линдемарк, представител на компанията, инвестирала в проекта.

Жилищната сграда е проектирана със собствен вътрешен двор с няколко локации за активни занимания и почивка, включително пътека за бягане, площадка за тренировки на открито, пейки за релакс, като целта е да се създаде функционална цялост с енергийно ефективните жилища.
Инвеститорът участва в изследователския проект Innovativ Parkering, който си е поставил за цел да разработи нови мобилни възможности.

Компанията се опитва да привлече млади и иновативни купувачи, които не е задължително да притежават автомобил. Затова възможностите за ползване на обществения транспорт са в основата на проекта. Мястото е в непосредствена близост до спирка на градските влакове, с които се стига много бързо до Стокхолм.

Предлагаме на купувачите, които се откажат от паркомясто, безплатна карта за обществения транспорт за година, обяснява Корине Линдемарк.

Инвеститорът работи и върху интелигентни решения за велостоянките, за да окуражава бъдещите собственици на жилищата да ползват колела вместо коли. Например вратите на помещението за велосипеди ще се отварят автоматично, за да е по-удобно на колоездачите.

Авторите на концепцията се надяват, че проектът ще вдъхнови живеещите в сградата да общуват и спортуват заедно.

Източник: Инвестор.БГ